Η ομάδα carnation ιδρύθηκε το 2009 από την Ηρώ Αποστολέλλη και την Αγνή Παπαδέλη- Ρωσσέτου.
Η Ηρώ και η Αγνή φοίτησαν στη ΚΣΟΤ την περίοδο 2000 - 2003.
Ύστερα έζησαν στις Βρυξέλλες για ένα διάστημα όπου ήρθαν σε επαφή με σημαντικούς καθηγητές και καλλιτέχνες.
Μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα αποφάσισαν να συνεργαστούν και ξεκίνησαν να δουλεύουν το πρώτο τους project με τίτλο  Was it me?. 
Η δουλειά τους επικεντρώνεται στο σώμα και τη κίνησή του στο χώρο και το χρόνο.  Χρησιμοποιούν  το σώμα σαν εργαλείο το οποίο υπακούει σε κανόνες ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί συνειδητά.


Η Ηρώ Αποστολέλλη γεννήθηκε το 1980, ζει στην Αθήνα και ασχολείται με τον χορό και την εναλλακτική ιατρική.

Ξεκίνησε μπαλέτο στην σχολή χορού της Κάτιας Κυριακού, το 2000 μπήκε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης απ’ όπου αποφοίτησε το 2003.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αυτοσχεδιασμού, σύγχρονου χορού και χορογραφίας στο εξωτερικό με τους/τις Julyen Hamilton, Chrysha Parkinson, Frans Poelstra, Kirstie Simson, Mark Tompkins, David Zambrano κ.α.

Είναι απόφοιτος του Oriental Medicine and Shiatsu Training Centre στην Αθήνα όπου σπούδασε  Shiatsu, Rejuvance και Βελονισμό. Εργάζεται ως πρακτικός εναλλακτικών θεραπειών από το 2012.

Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ χορού, με έργα τα οποία προκύπτουν από συνεργασίες με φίλους/ες χορευτές/τριες, που μοιράζονται κοινό όραμα για την τέχνη και το χορό. To 2009 ίδρυσε την ομάδα 'Carnation' με την Αγνή Παπαδέλη- Ρωσσέτου, στα πλάισια της οποίας έχουν δημιουργήσει τρία έργα.

Αυτή τη περίοδο συνεργάζεται με την Αγνή και την Δανάη Παπαζιάν για την χορογραφία με τίτλο ‘Umbilicus’.


 

Η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Ξεκίνησε χορό και σύστημα orff στη Σχολή της Πολυξένης Ματέυ. Το 1996 μπήκε στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, ενώ το 2003 αποφοίτησε από το επαγγελματικό τμήμα της σχολής.

Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας.

Έχει συνεργαστεί με τους Δημήτρη Παπαιωάννου, Γιάννη Σκουρλέτη, Kendell Geers, Ερμίρα Γκόρο, Jeroen Bogaert, Matthias Fritsch, Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου, Χρυσάνθη Σιέμπου, Στεφανία Μυλωνά κ.α.

Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις των Δημήτρη Πλειώνη, Γιάννη Μπουγιούκα, Γιάννη Καραχισαρίδη, Νικαίτης Κοντούρη, Λεωνίδα Βαρδαρού κ.α.

Το 2009 ίδρυσε μαζί με την Ηρώ Αποστολέλλη την ομάδα χορού Carnation, με την οποία δημιούργησαν τα έργα Indirect speech (2014), Actual wording (2012) και Was it me? (2010), τα οποία παρουσίασαν σε διάφορους χώρους στην Ελλάδα.

Τον Ιούλιο 2015 παρουσίασε το σόλο Blossom στο Φεστιβάλ Αθηνών, σε συνεργασία με τον εικαστικό Ανδρέα Κασάπη και την αρχιτέκτονα Ηρώ Βαγιώτη.

Από το 2008 ασχολείται με την Ashtanga Vinyasa Yoga, δίπλα στην δασκάλα της Ελευθερία Λαγουδάκη, στην σχολή της οποίας διδάσκει από το 2013.

Τέλος, είναι μέλος της ομάδας κουκλοθεάτρου Bufos της Αννέτας Στεφανοπούλου.

/